Stichting Muziek op Schoot

Wat is Muziek op Schoot?

Kort gezegd is het: spelen met muziek. In de Muziek op Schoot staat het spelenderwijs samen met je kind met muziek bezig zijn centraal. We zingen, dansen, en spelen op (kinder)muziekinstrumenten. Zo wordt op professionele wijze de muzikale basis gelegd: je kind ervaart de muziek op allerlei manieren in het spel: door draagdans, aanraakspelletjes, schootspel, beweegspel en met allerlei creatieve muzikale materialen.

Door middel van praktische liedjes en muziekspelletjes worden dagelijkse bezigheden zoals opruimen, tanden poetsen en wandelen een spel. De band met je kind, het van elkaar genieten en samen spelen, staat voorop. Je kunt "muzikale snoepjes" verwachten: verrassende muzikale ervaringen voor ouder en kind.

trommelen

In Delft (vrijdag- en zaterdagochtenden) geef ik deze lessen waarvoor je je met je kind van 0 tot 4 jaar kunt inschrijven. Daarnaast ben ik muziekdocent op kinderdagverblijven.

Naast mijn conservatoriumopleiding ben ik gecertificeerd Muziek op Schootdocent

Muziek op Schoot

De wekelijkse bijeenkomsten worden gevolgd door het kind en een (in principe) vaste volwassene (papa, mama, opa, oma, oppas...) Sommige ouders komen om de beurt. De liedjes worden uitgedeeld om thuis een geheugensteuntje te hebben.

In de Muziek op Schoot wordt gebruik gemaakt van blokken tot muziekinstrumentjes, van allerlei live muziek gespeeld voor de kinderen en prachtige opnames. Wees niet bang, er wordt niet vanuit gegaan dat iedereen enorm goed kan zingen! Het gaat om het fijne contact met je kindje.

Elke serie Muziek op Schoot is "op maat": ze worden altijd speciaal gemaakt voor jullie groep, dus geen enkele serie is precies hetzelfde. Dit houdt dus ook in dat er niet alleen met de tijd van het jaar rekening wordt gehouden, maar ook dat het inspeelt op de ontwikkeling en interesses van de kinderen in de groep. Ook is het mogelijk met speciale verzoeken te komen. Bijvoorbeeld bij een bepaald ontwikkelingsgebied dat meer gestimuleerd mag worden, of praktische vragen: tanden poetsen, jassen aandoen, verschoonspelletjes, massage....

De jongste baby's hun nieuwsgierigheid wordt gewekt met muzikale klankenspelletjes. Hun behoefte aan aanraking komt terug in de massage- en aanraakspelletjes en hun behoefte aan beweging met rammelaars, schoot- en draagspelletjes. De baby's raken verwonderd van live muziek op fluit, harp, gitaar en nog veel meer!

Vanaf de dreumesleeftijd zijn kinderen gek op kiekeboe-muziek, ontdekken en bewegen. Muziek op Schoot groeit mee met de behoefte van de kinderen met ontdekliedjes en creatieve muzikale materialen die vaak ook leuk zijn om thuis na te maken. Verlegen kinderen krijgen de tijd om te wennen en actieve kinderen de kans om te bewegen. Kinderen worden al heel vroeg vertrouwd met ontdekkend leren spelen via al hun zintuigen. Verschillende klanken, materialen, vormen, kleuren, beweging, afwisseling én herhaling in de manier van spelen en muziek maken. Ouders staan er vaak van versteld hoe enthousiast kinderen worden van muzikaal spel als ze het hebben leren kennen!

De peuters houden meer van afwisseling en fantasiespel. Daar speelt de Muziek op Schoot helemaal op in, waarbij de fase van ontwikkeling waarin de kinderen zitten gezien wordt: doordat elke bijeenkomst is aangepast aan de kinderen in de groep is er altijd voldoende uitdaging te vinden voor elk kind. De muziekinstrumenten worden steeds meer 'echt' en peuters worden gestimuleerd om steeds meer manieren van spelen te ontdekken per instrument, waardoor ze steeds creatiever worden in hun spel.

Ook voor anderstalige ouders en kinderen is Muziek op Schoot een fijne manier om bewust met de basis van de Nederlandse taal bezig te zijn en de liedjes uit de Nederlandse cultuur te leren kennen.

Zoals ook uit meerdere onderzoeken blijkt: muziek verbindt, stimuleert het kind in de ontwikkeling en versterkt het sociale vermogen! Maar... het belangrijkste is dat jullie er samen plezier in hebben!

shakersvingerpoppetjesfluitjes

Praktische informatie en aanmelden

International

The 'Muziek op Schoot' musicclasses for babies and toddlers are suitable for non-Dutch speaking parents and children. The lessons are in Dutch, but easy to follow for everyone. Child and parent will even get more acquainted with Dutch language by playing and singing the songs. Félice also uses beautiful songs without words.

Parents who communicate in English will receive their application form and invoice in English. Please take a look at the page in English.

Muziek op Schoot - Links

Krulmuziek klassieke kinderconcerten voor baby tot kleuter
Muziekkwartier Training muziek voor pedagogisch medewerkers en gastouders
Stichting Muziek op Schoot De website van de stichting Muziek op Schoot, de officiele overkoepelende organisatie.
Plukkebol Muziek op Plukkebbol: structurele trainingen, intervisie en bijscholing Pedagogisch Medewerkers
Het Elfje Hier ben ik vaste muziekdocent
True Colors Childcare Delft Hier ben ik vaste muziekdocent
Kinderopvang 't Knuffeltje Hier ben ik vaste muziekdocent
Wiskids Kinderopvang Hier ben ik vaste muziekdocent
Muziekspel Woon je in Pijnacker/Nootdorp, neem dan een kijkje op de site van mijn collega daar
Praktijk Roos Babymassage
Muziek op Schoot Rijswijk
Kindermuziekwinkel Een zeer uitgebreid assortiment kindermuziekinstrumenten van goede kwaliteit. Je kunt mijn naam als referentie opgeven.
(Baby-) Fotos van Gerda Voor (o.a.) een fotoreportage van je kind.
kinderliedjes.startpagina.nl
kinderliedjes.allepaginas.nl
kindermuziek.com
liedjesland.com
Pinkelotje
kinderliedjes.overtuin.net (veel met bladmuziek!)
muziekonderwijs.startpagina.nl
babymuziek.startkabel.nl
babytjes.nl
Muziekles.nl Links naar allerlei muzieklessen