Zingen voor je baby
Contact maken met je baby
Gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke onderzoeken
Schrijf jullie eigen tekst voor je baby
Genieten en ontspannen
Spelen met je baby

Muziek in de Zwangerschap

muzieknoot

Waarom Muziek in de Zwangerschap?

Vanaf de 20e week van je zwangerschap kan je kind al horen. Het hoort jouw hart, jouw stem, de geluiden om je heen; daar reageert je baby op. Steeds meer wetenschappelijke studies tonen aan dat je door middel van muziek en aanraking je band met je baby intens kan versterken. Je komt samen met je baby in je buik even tot rust. Je neemt de tijd voor elkaar en speelt zelfs met elkaar door middel van muziek en beweging, ritmische buikmassage en zingen.

Dit levert ook voordelen op tijdens en na de bevalling. Bekende stemmen en liedjes die je kind terughoort na de bevalling brengen je kind tot rust. Het gehoor is hèt zintuig waarbij er niet een groot verschil optreed na de bevalling: je kind herkent na de bevalling de dagelijkse geluiden en muziek dat het al in de buik hoorde.

Wat doe je bij Muziek in de Zwangerschap?

Tijdens de Muziek in de Zwangerschap bijeenkomsten maak je bewust contact met je baby in je buik door middel van muziek. Je gaat luisteren naar muziek, bewegen op muziek en vooral: zelf zingen. Centraal staat wat je wil zingen voor je kind en wat je daarmee wil zeggen. De muziekkeuze varieert van pop, musical, jazz, klassiek en wereldmuziek, aangevuld met Muziek in de Zwangerschap-liedjes.

Elke bijeenkomst start met een ontspanningsoefening en contact maken met je baby in je buik en sluit af met een gespreksthema rondom Muziek in de Zwangerschap. Ook krijg je tips voor de bevalling en voor na de bevalling.

Zwangere buik

Bijzonder is het schrijven van jullie eigen tekst die Félice voor je op muziek zet, waardoor je een heel persoonlijk lied hebt voor je baby. Neem contact op via mail info@felicevandersande.nl voor informatie hierover.

Een privécursus aan huis is ook mogelijk, neem voor meer informatie contact op. Je kunt ook zelf een groep samenstellen, bijvoorbeeld met de groep van zwangerschapsyoga.

De cursus is geen vervanging van een zwangerschapsgym, maar een moment van ontspanning en genieten samen met je kind in je buik. Muziek in de Zwangerschap kan een grote steun zijn tijdens en na de bevalling, maar is vooral een manier om intens contact op te bouwen met jullie kind en om zelf samen met andere zwangeren te genieten.

Workshops

De workshops zijn bedoeld voor zwangere vrouwen vanaf ongeveer 24 weken zwangerschap. De vaders zijn ook meer dan welkom om deel te nemen.

Het is ook mogelijk om privé-workshops af te spreken; deze worden door deelnemers zeer positief ervaren.

De kracht van Muziek in de Zwangerschap is:

  • samen met je baby in je buik genieten van het luisteren naar, wiegen op, en zingen van muziek: in je lichaam komen stofjes vrij door de ontspannen bezigheid die ook aankomen bij je kind.
  • de mogelijkheid om thuis met de activiteiten verder te gaan
  • het minder zwaar maken van de overgang tussen voor en na de geboorte: het gehoor is het enige zintuig dat niet drastisch anders ervaart voor de baby. Door de in deze workshops geleerde activiteiten voort te zetten na de bevalling zal het kind zich veiliger voelen en vertrouwd met de liedjes en spelletjes die het al kende vanuit de buik.

Workshop voor broers en zussen

Op verzoek kan ook een zeer speciale bijeenkomst worden georganiseerd voor broertjes en zusjes tussen de 1 ½ en 6 jaar om ze voor te bereiden op de komst van de baby én de baby voor te bereiden op de broer en/of zus. Ze leren elkaar al kennen via contactspelletjes en verzorgingsliedjes.

Kosten:

Een eenmalige workshop kost 25 euro. Een privé-workshop kost 50 euro.

Groepsgrootte: vanaf vier vrouwen per groep. Partners mogen kosteloos meedoen.
Je kunt je aanmelden via email.

Links

Woon je niet in de regio Delft/Den Haag? Kijk op de site van Rita Rikhof